Sprawozdanie z ogólnopolskiej
zbiórki żywności w ramach akcji
Szkolnych Kół Caritas w
Żarnowie
przeprowadzonej
w dniach 24-25 marca 2017r.
w dniach 24-25 marca 2017r.
Ogólnopolska Zbiórka
Żywności w ramach akcji Caritas w dniach 24-25 marca 2017 r na terenie supermarketów Lewiatan, Dino i Patrol
zorganizowana została przez Szkolne Koła Caritas przy Zespole Szkół
Samorządowych w Żarnowie.
Uczniowie gimnazjum biorący udział w zbiórce:
1. Brzeska Klaudia,
2. Brzozowicz Patrycja,
3.
Cukrowska
Karolina
4. Fidelus Wiktoria,
5.
Gołąb Dagmara,
6. Gołąb Paulina,
7. Jęcek Justyna,
8. Kubiszewska Alicja,
9. Łabuzińska Kamila,
10. Malaga Natalia,
11.
Michalczyk
Weronika,
12. Mijas Jakub,
13. Ogłoza Anna,
14. Patyk Aleksandra,
15. Piekielnik Kinga,
16. Pikuła Szymon,
17. Pytlos Weronika,
18. Serafin Paulina,
19. Woźniak Kacper,
20. Zięba Wiktoria,
Uczniowie szkoły podstawowej biorący udział w zbiórce:
1. Ciach Kinga,
2. Góralska Aleksandra,
3. Grochowiecka Julia,
4. Jabłońska Julia,
5. Jabłońska Małgorzata,
6. Jabłoński Kacper,
7. Kołodziejczyk Zuzanna,
8. Kręzel Patrycja,
9. Madej Adrian,
10.
Miśkiewicz
Sandra
11.
Mizera
Weronika,
12.
Nowak
Kinga,
13.
Nowak
Weronika,
14.
Ogłoza
Amelia,
15.
Pękala
Oliwia,
16.
Pikuła
Łukasz,
17.
Pościk
Julia,
18.
Pościk
Patrycja,
19.
Słowicka
Weronika,
20.
Smardzewska
Weronika,
21.
Stepień
Natalia,
22.
Szeląg
Kinga,
23.
Ślęzak
Aleksander,
24.
Wilk
Łukasz,
25.
Wilk
Weronika
Nauczyciele – opiekunowie młodzieży:
Białecka
Elżbieta,
Jakubczyk
Katarzyna,
Kołodziejczyk
Beata,
Kubiszewska
Sabina,
Matyjaśkiewicz
Urszula,
Róg Agnieszka,
Stańczyk Anna,
Stańczyk
Elżbieta,
Szczepocka
Elżbieta,
Wiaderna
Bogusława,
Wilk Katarzyna.
Dzięki hojności
klientów i właścicieli sklepów udało nam się zebrać żywność, która trafi do 23 rodzin z terenu naszej gminy oraz
uczniów naszych szkół.
Lista
produktów zebranych w ramach akcji:
-
250
g – 135 szt.
-
400
g – 33 szt.
-
500
g – 39 szt.
-
750
g – 10 szt.
2. Makaron z koncentratem zestaw –
2 szt.
3. Cukier – 78 kg
4. Mąka - 93 kg
5. Sól – 6 szt.
6. Olej 1 l. – 16 szt.
7. Olej 0,9l. – 14 szt.
8. Ryż
-
1
kg – 16 szt.
-
400
g - 41 szt.
-
800
g - 1 szt.
9. Kasza
-
320
g – 2 szt.
-
400
g - 19 szt.
-
500
g – 2 szt
-
1
kg – 3 szt.
10.
Fasola,
groch – 4 szt.
11.
Płatki
owsiane – 1 szt.
12.
Herbata
mała– 9 szt.
13.
Herbata
duża – 9 szt.
14.
Kawa – 1 szt.
15.
Kakao
– 1 szt.
16.
Czekolada
w proszku – 1 szt.
17.
Mleko
– 8 litrów
17.
Margaryna
– 5 szt.
18.
Margaryna
do smarowania -3 szt.
19.
Budyń
– 12 szt.
20.
Galaretka
– 9 szt.
21.
Kisiel
– 9 szt.
22.
Przyprawa
do potraw – 2 szt.
23.
Barszcz
czerwony – 1 szt.
24.
Barszcz
biały – 6 szt.
25.
Cukier
waniliowy – 7 szt.
26.
Rodzynki
– 2 szt.
27.
Płatki
śniadaniowe – 8 szt.
28.
Konserwy
i dania w słoikach:
-
500
g – 1 szt.
-
300
g – 13 szt.
-
450
g – 4 szt.
-
120
g – 1 szt.
29.
Pasztet
- 130 g – 3 szt.
30.
Ryby
w puszce – 11 szt.
31.
Dżem
- 17 szt.
32.
Krem
czekoladowy – 1 szt.
33.
Chrzan
– 8 szt.
34.
Majonez
– 3 szt.
35.
Koncentrat
pomidorowy – 3 szt.
36.
Ketchup
– 3 szt.
37.
Groszek
konserwowy - 7 szt.
38.
Kukurydza
konserwowa– 5 szt.
39.
Fasola
konserwowa – 3 szt.
40.
Czekolada
w słoiku – 1 szt.
41.
Sok
- 8 szt.
42.
Owoce
w puszce – 3 szt.
43.
Brzoskwinie
w puszce – 3 szt.
44.
Słodycze:
-
Czekolada
– 78 szt.
-
Batony
– 56 szt.
-
Cukierki
– 12 szt.
-
Ptasie
mleczko –
-
Bombonierka
-
Ciastka
– 26 szt.
-
Wafelki – szt.
-
Chrupki - 1
szt.
-
Lizaki
– 2 szt.
-
Paluszki
– 3 szt.
45.
Jogurt
– 1 szt.
W
podsumowanie zbiórki uczestniczyli:
Beata
Dybalska – opiekun SKC w Gimnazjum w Żarnowie
Anna
Stańczyk – opiekun SKC w Szkole Podstawowej w Żarnowie
Katarzyna
Wilk – opiekun SKC w Szkole Podstawowej w Klewie
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz