niedziela, 9 kwietnia 2017

Podsumowanie zbiórki wielkanocnej



Sprawozdanie z ogólnopolskiej zbiórki żywności w ramach akcji
Szkolnych Kół Caritas w Żarnowie
 przeprowadzonej
w dniach 24-25 marca 2017r.


Ogólnopolska Zbiórka Żywności w ramach akcji Caritas w dniach 24-25 marca 2017 r na terenie  supermarketów Lewiatan, Dino i Patrol zorganizowana została przez Szkolne Koła Caritas przy Zespole Szkół Samorządowych w Żarnowie.

Uczniowie gimnazjum  biorący udział w zbiórce:
1.   Brzeska Klaudia,
2.   Brzozowicz Patrycja,
3.   Cukrowska Karolina
4.   Fidelus Wiktoria,
5.   Gołąb Dagmara,  
6.   Gołąb Paulina,
7.   Jęcek Justyna,
8.   Kubiszewska Alicja,  
9.   Łabuzińska Kamila,
10.       Malaga Natalia,
11.       Michalczyk Weronika,
12.       Mijas Jakub,
13.       Ogłoza Anna,
14.       Patyk Aleksandra,
15.       Piekielnik Kinga,
16.       Pikuła Szymon,
17.       Pytlos Weronika,
18.       Serafin Paulina,
19.       Woźniak Kacper,
20.       Zięba Wiktoria,

Uczniowie szkoły podstawowej  biorący udział w zbiórce:
1.   Ciach Kinga,
2.   Góralska Aleksandra,
3.   Grochowiecka Julia,
4.   Jabłońska Julia,
5.   Jabłońska Małgorzata,
6.   Jabłoński Kacper,
7.   Kołodziejczyk Zuzanna,
8.   Kręzel Patrycja,
9.   Madej Adrian,
10.         Miśkiewicz Sandra
11.         Mizera Weronika,
12.         Nowak Kinga,
13.         Nowak Weronika,
14.         Ogłoza Amelia,
15.         Pękala Oliwia,
16.         Pikuła Łukasz,
17.         Pościk Julia,
18.         Pościk Patrycja,
19.         Słowicka Weronika,
20.         Smardzewska Weronika,
21.         Stepień Natalia,
22.         Szeląg Kinga,
23.         Ślęzak Aleksander,
24.         Wilk Łukasz,
25.         Wilk Weronika

Nauczyciele  – opiekunowie  młodzieży:
Białecka Elżbieta,
Jakubczyk Katarzyna,
Kołodziejczyk Beata,
Kubiszewska Sabina,
Matyjaśkiewicz Urszula,
Róg Agnieszka,
Stańczyk Anna,
Stańczyk Elżbieta,
Szczepocka Elżbieta,
Wiaderna Bogusława,
Wilk Katarzyna.

Dzięki hojności klientów i właścicieli sklepów udało nam się zebrać żywność, która trafi do 23 rodzin z terenu naszej gminy oraz uczniów naszych szkół.

Lista produktów zebranych w ramach akcji:
-        250 g – 135 szt.
-        400 g – 33 szt.
-        500 g – 39 szt.
-        750 g – 10 szt.
2.   Makaron z koncentratem zestaw – 2 szt.
3.   Cukier – 78 kg
4.   Mąka  - 93 kg
5.   Sól – 6 szt.
6.   Olej 1 l. – 16 szt.
7.   Olej 0,9l. – 14 szt.
8.   Ryż
-        1 kg – 16 szt.
-        400 g - 41 szt.
-        800 g -  1 szt.
9.   Kasza
-        320 g – 2 szt.
-        400 g - 19 szt.
-        500 g – 2 szt
-        1 kg –  3 szt.
10.               Fasola, groch – 4 szt.
11.               Płatki owsiane – 1 szt.
12.               Herbata mała– 9 szt.
13.               Herbata duża – 9 szt.
14.               Kawa  – 1 szt.
15.               Kakao – 1 szt.
16.               Czekolada w proszku – 1 szt.
17.               Mleko – 8 litrów
17.               Margaryna – 5 szt.
18.               Margaryna do smarowania -3 szt.
19.               Budyń – 12 szt.
20.               Galaretka – 9 szt.
21.               Kisiel – 9 szt.
22.               Przyprawa do potraw – 2 szt.
23.               Barszcz czerwony – 1 szt.
24.               Barszcz biały – 6 szt.
25.               Cukier waniliowy – 7 szt.
26.               Rodzynki – 2 szt.
27.               Płatki śniadaniowe – 8 szt.
28.               Konserwy i dania w słoikach:
-        500 g – 1 szt.
-        300 g – 13 szt.
-        450 g – 4 szt.
-        120 g – 1 szt.
29.               Pasztet - 130 g – 3 szt.
30.               Ryby w puszce – 11 szt.
31.               Dżem - 17 szt.
32.               Krem czekoladowy – 1 szt.
33.               Chrzan – 8 szt.
34.               Majonez – 3 szt.
35.               Koncentrat pomidorowy – 3 szt.
36.               Ketchup – 3 szt.
37.               Groszek konserwowy - 7 szt.
38.               Kukurydza konserwowa– 5 szt.
39.               Fasola konserwowa – 3 szt.
40.               Czekolada w słoiku – 1 szt.
41.               Sok - 8 szt.
42.               Owoce w puszce – 3 szt.
43.               Brzoskwinie w puszce – 3 szt.
44.               Słodycze:
-        Czekolada – 78 szt.
-        Batony – 56 szt.
-        Cukierki – 12 szt.
-        Ptasie mleczko –
-        Bombonierka
-        Ciastka – 26 szt.
-        Wafelki    szt.
-        Chrupki  -  1 szt.
-        Lizaki – 2 szt.
-        Paluszki – 3 szt.
45.               Jogurt – 1 szt.


W podsumowanie zbiórki uczestniczyli:

Beata Dybalska – opiekun SKC w Gimnazjum w Żarnowie
Anna Stańczyk – opiekun SKC w Szkole Podstawowej w Żarnowie
Katarzyna Wilk – opiekun SKC w Szkole Podstawowej w Klewie

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz